Latvijas Paviljons
Venēcijas Mākslas Un
Arhitektūras Biennāles

Arhīvs
LKM
ENG
  • 2015 / 56. Venēcijas biennāle
    Izstāde: Armpit

    Par ekspozīciju

    Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša veidotais mākslas darbs “Armpit” ir tēlnieciski veidota būvju sistēma, kas caurausta ar videostāsta fragmentiem. Par tā iedvesmu un estētisko atsauci kalpo videoformātā fiksētas sarunas ar vīriešiem, kuri brīvo laiku pavada savam vaļaspriekam iekārtotās darbnīcās un radošā nošķirtībā. Izdevība ielūkoties privātās dzīves telpā mudinājusi māksliniekus izmantot garāžās dokumentēto vidi, lai Venēcijas izstādei veidotu šī savdabīgā mikrokosmosa “atlējumu”. Darbnīcas dunu mākslas darbā veido muzikāla kompozīcija, ko radījuši mūziķi Andris Indāns un Shipsi (Jānis Šipkēvics), sadarbojoties ar Rīgas Doma skolas zēnu kori un vīru kori “Gaudeamus”.

    “Kas ir šie ļaudis, kas brīvo laiku pavada, ķimerējoties ap motoriem, izjaucot un liekot atkal kopā mehānismus un izgudrojot tos paši? Latvijas paviljons Venēcijā šogad būs veltīts ikdienas dzīvē sastopamām jaunrades formām. Šie vīri mājas laboratorijai pielāgotās garāžās un lauku sētās iekārtotās darbnīcās pierāda, ka mūsu attieksme pret tehnoloģijām un industriāli sarūpēto lietu pasauli nedrīkst būt pasīvi patērnieciska. Zināt, “kas lacītim vēderā", ir brīvības garants, kuru uzturēt mūsdienās kļūst arvien grūtāk.” Latvijas paviljona kurators Kaspars Vanags.

    Komanda

    • Kurators: Kaspars Vanags
    • Komisāre: Solvita Krese
    • Producente: Kitija Vasiljeva
    • Arhitekts: Austris Mailītis
    • Grafiskā dizaina autors: Edgars Zvirgzdiņš.
    • Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Krivade
    • Mūzika: Andris Indāns, Jānis Šipkēvics (Shipsi)

    atbalstītāji

    Galvenie atbalstītāji: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, VALSTS KULTŪRKAPITĀLA FONDS, ABLV Charitable Foundation

    Atbalstītāji: LG Electronics, Capital, Krassky, ERCO, If Insurance, Jelgavas ti-pogrāfija, Trigers, Cramo, Latvijas Zalais elektrons, Helvetica Bold VKN.

    (Foto: Ansis Starks)