Latvijas Paviljons
Venēcijas Mākslas Un
Arhitektūras Biennāles

Arhīvs
LKM
ENG
  • 2013 / 55. Venēcijas biennāle
    Izstāde: Ziemeļi - ziemeļaustrumi

    Par ekspozīciju

    "Latvijas ekspozīcija "Ziemeļi-Ziemeļaustrumi" ir mūsdienīga un vienlaikus ļoti latviska, balstīta Latvijas kultūras un mākslas tradīcijās. Izmantojot aktuālus un savā ziņā kosmopolītiskus mūsdienu mākslas izteiksmes līdzekļus, ekspozīcija, kas vēsta par Latvijas laukiem, par zemi un darbu. Atmiņas par bērnību laukos un "savi" lauki, kas ir gandrīz vai katram, pat visurbanizētākajam rīdziniekam, ir kas ļoti specifiski latvisks, jo tik cieša saikne ar zemi un laukiem daudzviet sen zudusi," "kim? Laikmetīgās mākslas centrs".

    Ekspozīciju veido Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfijas no sērijas “Rommeļa pienotava”, kurās ir aplūkojamas Drustu pagasta iedzīvotāji fiziski pacelti augstu pāri saviem ikdienas darbiem, kā arī video darbs. Krišs Salmanis radījis instalāciju, kas īstenota kā telpas vidū pie jumta kores ar galotni uz leju piestiprināts astoņus metrus garš koks, kurš ar astoņu sekunžu intervālu šūpojas no vienas puses uz otru.

    Krišs Salmanis (dz. 1977. g.) strādā fotomākslā, video, instalāciju, animācijas un grafikas jomā un piedalījies starptautiskās izstādēs kopš 1996.gada.

    Kaspars Podnieks (dz. 1980. g) piedalījies izstādēs kopš 1998. gada. Viņa darbu vidū ir fotomāksla, videomāksla, instalācijas un vides objekti.

    Vairāk informācijas

    atbalstītāji

    Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Jānis Zuzāns (SIA Alfor)

    (Foto: Valts Kleins)